Bunaden kan oppbevares i vanlige klesskap. Den skal henge mest mulig fritt. Kvinnebunaden har gjerne hemper på innsiden av linningen i livet, slik at den henges opp vrang i hempene, med livet nedi. Det er lurt å polstre kleshengere til kjol, jakke, vest, ev. bukse for bedre fordeling av tyngden. Bunaden kan gjerne henges i en bunadspose.
Et dynetrekk gjør samme nytten. Skjorte og andre plagg kan legges i et putevar. Plagg som ligger flatt, må brettes minst mulig. Forklær og skjerf kan rulles opp. Legg gjerne litt sammenkrøllet silkepapir inni lua. Oppbevar ikke bunaden i plastposer!
Bunaden må ikke vaskes. Den kan renses på et kvalifisert renseri. Mange flekker går bort ved lett vask med ren klut og lunket vann. Skjorta vaskes for hånd – opptil 60 grader. Vær ekstra forsiktig med temperaturen på vannet ved vask av skjorter med farget broderi. Bomullsskjorter uten broderi kan tåle vaskemaskin. Bruk Milo eller andre finvask-midler – eller perlesåpespon. Er skjorta blitt litt gul, kan en forsøke å bleke den i sollys på snø. Skjorta bør vaskes rett etter bruk, men ikke strykes før noen dager før ny bruk. Dynk den lett, la den ligge kaldt i plastpose noen timer. Stryk med dampjern.
Ullstrømper vaskes skånsomt i Milo. Bør vaskes rett etter bruk.
Bunadssølvet holder seg godt i tett plastpose. Sølvbelte med støler på lær må ikke ligge i plast, fordi garvesyra i læret kan misfarge sølvet. Det er lurt å tørke over sølvet med en klut fuktet i Zalovann rett etter bruk. Ellers kan Zalovann tilsatt litt salmiakk brukes til å rense sølvet. Pusseklut eller pussehanske kan brukes til sølv– også vanlig sølvpuss. Men dette må ikke brukes til forgylt sølv.